Stenalderkost på ferien: Kursted i Sydfrankrig

Sundhed er en tilstand af svulmende livskraft, livslyst og livsglæde, med alle livsforretninger i usvækket virksomhed. Velbefindende.

(Videnskabernes Selskabs Ordbog – 1848)

Du har hørt om stenalderkost eller palæo diæten og nu vil du:

 • høre mere, for du ved ikke helt om du forstået principperne i denne kur.
 • tabe dig, for det skulle man hurtigt kunne?
 • på en “normal” ferie” til trods for at du ikke kan tåle gluten eller har en anden form for “mad allergi”.
 • ikke længere være deprimeret, skizofren, eller mangle koncentration.
 • slippe af med din sukkersyge ved at ændre dine kostvaner.
 • gøre noget ved din asthma eller allergi, såsom høfeber eller overfølsomhed overfor hunde og katte.
 • have kontrol over din autoimmune sygdom, såsom dem nævnt på www.sundhed.dk, hvor de til trods for de seneste ti års store fremskridt på dette felt skriver at “Autoimmune sygdomme kan sjældent “kureres”, d.v.s. at man med en given behandling fjerner sygdommen. Der findes derimod medicinske behandlinger, som kan dæmpe immunsystemet, således at symptomerne svinder. Det er dog ofte nødvendigt med livslang behandling, hvor behovet for medicin han variere“. Sundhed.dk’s liste er: Addison sygdom, Hæmolytisk anæmi, Perniciøs anæmi, Systemisk lupus erythematosus, Reumatoid artritis, Cøliaki, Myastenia gravis. Men der er mange flere. Således skriver Carsten Vagn-Hansen i en informativ artikel med titlen “De autoimmune tager over“:
  • Begrebet autoimmunitet fremkom først i begyndelsen af 1950’erne. Der er tale om sygdomme som f.eks. diabetes type 1, hashimotos sygdom, leddegigt, psoriasis, lupus og op mod 100 andre. Tidligere var autoimmune sygdomme, også kaldet bindevævssygdomme, relativt sjældne, men det er de ikke længere. Hyppigheden er tiltaget meget gennem årene på grund af moderne kost og livsstil samt øget udsættelse for skadelige kemiske stoffer. Kvinder bliver hyppigere ramt end mænd.
 • behandle og få kontrol over en sygdom, som mange har haft success med at få styr på ved ikke at spise korn, sukker, tilsætningsstoffer eller andre ting og sager som ernæringsvidenskaben i de seneste år har påvist giver problemer i fordøjelsessystemet ved at skabe ubalance i tarmfloraen – kort sagt civilisationssygdomme og aldersbetingede sygdomme, fra makulær degeneration og migræne til Alzheimer’s og Parksinson’s.
 • gøre noget ved dit barns ADHD, autisme, eller andre såkaldte uforklarlige og uhelbredelige sygdomme
 • forebygge nogle af de ovennævnte sygdomme, fordi du mener at du er genetisk disponeret til at få en eller flere af dem en dag.
 • eller måske er du bare træt af at din læge altid bare giver dig penicillin.

Så er du kommet til det rigtige sted, men vi kan ikke helbrede dig, det kan kun du selv. Hvad vi tilbyder er en indførelse i og forståelse af ernæringsvidenskaben historisk og idag, set i et evolutionært perspektiv, sammen med praktiske, kreative ideer til at ændre din kostplan og livsstil. Vi hjælper dig, at hjælpe dig selv, ved at spise god mad med masser af smag.


Al vores mad er (mindst!) økologisk, glutenfri, sukkerfri og uden tilsaetningsstoffer, og består af lokale friske grønsager i sæson, kommer fra glade dyr, der går på græs og kan blive tilpasset din helt specielle kostplan – for eks. stenalder, GAPS/SCD, ketogen, rå vegansk – så din ferie bliver problemfri til trods for, at du har brug for speciel ernæring.

Vi har en artikel om ernæringsvidenskab på engelsk her og vil i fremtiden samle flere danske henvisninger, citater og reflektioner på denne og fremtidige sider. Du kan læse mere detaljeret om os her på engelsk – vi er Nina, Martin & Leon og vi spiser sundt, studerer ernæringsvidenskab, antropologi, og filosofi efter at have tilbragt mange år på et universitet i England og på rejser ude i verden, inkl. to år i Amazonas, hvor vi studerede traditionel medicin og kultur. Nu bor vi i Sydfrankrig og tilbyder sunde, glade ferier til folk med usædvanlige kostvaner.

Foruden de priser du kan finde her, har vi to eksklusive slagtilbud til vores danske kunder:


Weekend for to, fredag eftermiddag til søndag morgen, helpension (2 x middag, 2 x morgenmad, 2 x frokost) i et smukt restaureret, hus fra middelalderen med fantastisk udsigt. Alt hvad hjertet kan begære og maven nyde, en masse viden i en uformel atmosfære, og et kig med i køkkenet, hvis I har lyst, eller bare en slapper under sydens sol:

DKR 2000.-


En uge for to, for eksempel fra lørdag til lørdag, med det hele, som beskrevet ovenfor, og lidt til:

DKR 6800.-


Og skulle du bare have lyst til en ferie i Sydfrankrig med god, hjemmelavet mad, fremstillet med en kærlig hånd af de fineste friske råvarer, skyllet ned med en god flaske naturvin (økologisk, ingen sulfit eller andre tilsætningsstoffer) i fred og ro, så klarer vi også den! Måske du vil besøge nogle vinbønder eller et vandfald. Hvad du end vil have! Det er din ferie.

Hvis du vil vide hvad vores gæster siger, så kan du kigge her (engelsk/tysk).

Comments are closed.